Text Box: Prezentare
Text Box: Produse
Fundal2Text Box: Descarcare
Fundal3Text Box: Servicii
Fundal4Text Box: Oferta de pret
Fundal5Text Box: Oferta de Pret
Fundal6Text Box: Noutati
Fundal7Text Box: MyImo
Fundal8

Utile...

My Soft

Text Box:  Informatica de gestiune pentru IMM-uri
MySoftCD

Coduri de bare sau coduri QR ?

 

MySoft_QR

 

Codurile de bare au fost introduse pentru prima data pe piata de catre compania Intermec Corporation Ón 1988. De atunci, codurile de bare au evoluat si pot varia in inaltime, lungime, si dimensiune. Codurile de bare sunt alcatuite strict din linii verticale, iar informatia codificata este determinat„ de grosimea și de distanta dintre linii.

Codurile de bare au fost foarte utile intr-o serie de industrii, inclusiv in comertul cu amanuntul. Codurile de bare pot fi imprimate direct pe produse (de exemplu, carti) sau sunt imprimate pe o eticheta autocolanta care este plasata pe produs si poate fi eliminata dupa achizitionare sau de pe ambalajul produsului.

Programul MyGest realizat de MySoft permite atat citirea codurilor de bare de pe etichete pentru preluarea rapida a informatiilor despre articolele gestionate cu ajutorul unui cititor de cod de bare specializat, cat si tiparirea de etichete cu coduri de bare pentru articolele din baza de date gestionata.

Ca o evolutie fireasca, in 1994 au fost concepute Codurile QR (Raspuns Rapid), de catre† compania Denso-Wave, care este o filial„ a Toyota. Codurile QR au fost inițial folosite Ón Japonia pentru urmarirea componentelor vehiculului Ón timpul procesului de fabricație, dar au inceput sa devina mai utilizate Ón alte domenii, cum ar fi marketing, retele de socializare. Cel mai comun tip de coduri de bare 2D este codul QR (Raspuns Rapid). Codurile QR sunt imagini de forma unui patrat compus din patratele colorate pe un fundal alb. 

Avantajul utilizarii Codurilor QR consta in faptul ca acestea pot conecta utilizatorii la mai multe tipuri diferite de date, cum ar fi pagini de web, imagini, informatii de contact, mesaje text SMS, etc. Codurile QR pot fi citite la scanarea cu o aplicație de citire a codurilor QR de pe un smartphone, nemaiffind necesara utilizarea unui cititor de coduri de bare specializat. Aceste coduri 2D/3D, pot stoca de sute de ori mai multe informatii decat codurile de bare tradiționale. 

Pentru a citi un cod QR, se lanseaza in executie aplicatia cititor de cod QR pe smartphone, apoi se face focus pe imaginea care reprezinta codul QR. Odat„ ce o imaginea codului QR a fost citita, cititorul QR decodifica informatiile continute si direcționeaza utilizatorul fie la o anumita pagina de web, fie la un numar de telefon, fie sa trimita un sms, fie sa vizioneze un film. Exista aplicatii de tip cititor de coduri QR pentru diferite telefoane mobile inteligente.

Codurile QR sunt un instrument de marketing foarte eficient si poate fi plasat pe aproape orice. Companiile pot folosi codurile QR pentru a direcționa clienții potențiali la web site-ul lor, pentru a furniza informații de contact, și chiar și cupoane sau reduceri. Codurile QR pot fi plasate oriunde, in locurile in care potentialii clienti ar putea fi Ón masura sa le scaneze și sa afle mai multe despre o afacere sau un produs.

Codurile QR pot fi plasate Ón ferestrele magazinelor pentru a oferi clientilor promotii in anumite zile sau ore sau pe etichetele de pe imbracaminte astfel incat cumparatorul sa afle mai multe informatii despre firma producatoare.

Dovedindu-si deja utilitatea in comert, turism, imobiliare, industria hoteliera si restaurante, educatie, distractie, retele de socializare, codurile QR reprezinta o tehnologie Ón curs de dezvoltare rapida. Cele mai multe telefoane mobile inteligente disponibile pe piaț„ pot avea instalata o aplicatie de tip† cititor de coduri QR care poate scana coduri QR pentru a obține informații plasate intr-un cod QR.

 

†††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† 05/09/2012

†††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† ††††††††††††††† Gabriela Aronovici