Comunicate de presa |
My Soft |
Prezentare |
Produse |
Servicii |
Clienti |
Noutati |
Descarcare |
Contact |
Copyright MySoft S.R.L. 2000 - 2016 |
Modificari in aplicatiile de gestiune economica MySoft legate de denominare
In legatura cu aplicarea Legii denominalizarii monedei nationale Nr. 348 din 14 iulie 2004 (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 664 din 23 iulie 2004), cu modificarile si adaugirile ulterioare si Ordinul nr. 1840/2004 al Ministerului Finantelor Publice, pentru aprobarea Precizarilor referitoare la unele măsuri care trebuie luate pentru punerea in aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei naţionale (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1247 din 23 dec. 2004), am adus modificari consistente aplicatiilor standard de gestiune economica oferite pietei romanesti.
Din primul moment ne-am gandit la utilizatorii de aplicatii MySoft existenti, care au contracte de asistenta tehnica, la modalitatile prin care acestia sa treaca la leul greu fara costuri suplimenatre din punct de vedere informatic, sa aiba asigurata consistenta bazelor de date, sa nu-si schimbe modul de lucru, sa nu faca eforturi de invatare si implementare, iar actualizarea cu noile versiuni de programe sa fie simpla si rapida.
Evident, am adus modificari aplicatiilor MySoft pentru a functiona in noile conditii impuse de Legea denominalizarii leului.
Va prezentam principalele modificari efectuate in aplicatiile MySoft legate de denominalizare.
MyContaM, program de Contabilitate pentru Microintreprinderi MyConta, program de Contabilitate generala, financiara si bugetara
In meniul Prelucrari s-a introdus optiunea “Denominare”. Aceasta are rolul de a transpune sumele in lei vechi, din inregistrarile contabile cu documente inregistrate pana la 30.06.2005, in lei noi (grei). Inregistrarile contabile efectuate dupa 01.07.2005 se vor efectua in lei grei, sau in devize, la un curs valutar exprimat in lei grei. Prin aceasta abordare se ofera posibilitatea utilizatorului sa aleaga momentul in care converteste inregistrarile contabile din primul semestru.
Pentru a avea consistenta in baza de date, recomandam ca exprimarea tuturor sumelor din baza de date in lei noi, sa se realizeze cat mai repede dupa data de 01.07.2005. Avantajul va fi unul imediat, acela ca se vor urmari clientii/furnizorii in aceiasi moneda (leul nou) pentru stingerea creantelor/datoriilor si de asemenea toate informatiile la nivelul intregului an vor fi disponibile in lei noi.
Facilitatea deja existenta de a lucra cu mai multe devize creaza premisele pentru a inregistra operatiuni de casa in lei vechi. Pentru aceasta se considera leul vechi ca o deviza ce are curs 0,0001 lei noi. Avantajul acestei abordari este acela ca se va obtine Registrul de Casa in lei (noi) dar se va putea obtine si un Registru de Casa in lei vechi, pentru verificarea monetarului, tinand cont de faptul ca leul vechi se va mentine in circulatie pana la 31.12.2006.
Cursul valutar va fi folosit cu 4 zecimale atat in calcule cat si la afisare. Lucrul cu mai multe societati, ofera utilizatorilor posibilitatea de a salva baza de date cu inregistrari contabile din primul semestru pentru consultari ulterioare in lei vechi si de a lucra in continuare, in exercitiul financiar 2005, pe o baza de date “denominata”, respectiv, exprimata in noua moneda nationala, leul greu. Cu ocazia operatiunii de denominare se salveaza automat baza de date inainte de a se efectua denominarea.
MyGest, program de Gestiune Comerciala
Optiunea de “Denominare” din meniul Intretinere are rolul de a transpune sumele in lei vechi, din documentele primare existente in format electronic cu data pana la 30.06.2005, in lei noi (grei). Documentele cu data documentului mai mare sau egala cu 01.07.2005 se vor inregistra in lei grei.
Pentru a avea consistenta in baza de date, si pentru calculul corect al costului, indiferent de metoda de evaluare a stocului aleasa (CMP/FIFO), este obligatoriu ca exprimarea tuturor sumelor din baza de date in lei noi, sa se realizeze imediat dupa 01.07.2005, inainte de a inregistra documente ce au data mai mare de 01.07.2005.
Facilitatea existenta de a configura numarul de zecimale ofera posibilitatea de a stabili lucrul cu doua zecimale de catre utilizator.
Generatorul de documente inclus in aplicatie permite utilizatorului modificarea formatelor numerice, respectiv numere cu doua zecimale. Este cunoscut faptul ca pana acum, utilizatorii doreau lucrul cu numere fara zecimale.
Cursul valutar va fi folosit cu 4 zecimale atat in calcule cat si la afisare.
In baza de date “denominata” va exista posibilitatea listarii pe ecran sau tiparirii documentelor anterioare datei de 01.07.2005 in leul vechi.
MyImo, program de evidenta Imobilizari si calcul amortizari
In meniul Prelucrari s-a introdus optiunea “Denominare”. Aceasta are rolul de a transpune valorile exprimate in lei vechi, din fisele imobilizarilor si ale obiectelor de inventar cu data de achizitie inainte de 30.06.2005, in lei noi (grei). Inregistrarea imobilizarilor cu data documentului mai mare sau egala cu 01.07.2005 se va efectua in lei grei. Aceasta abordare ofera posibilitatea utilizatorului sa aleaga momentul in care converteste inregistrarile contabile din primul semestru.
Inainte de a lansa optiunea Denominare, se recomanda realizarea calculului de cheltuieli cu amortizarea la data de 30.06.2005.
Lucrul cu mai multe societati, ofera utilizatorilor posibilitatea de a salva baza de date cu inregistrari contabile din primul semestru, pentru consultari ulterioare in lei vechi si de a lucra in continuare, in exercitiul finaciar 2005, pe o baza de date “denominata”, respectiv, exprimata in noua moneda nationala, leul greu.
MyGestTM , program pentru societatile de Turism
Optiunea de “Denominare” din meniul Intretinere are rolul de a transpune sumele in lei vechi, din documentele primare in format electronic ( vouchere, bilete de avion, facturi) cu data documentului pana la 30.06.2005, in lei noi (grei). Documentele cu data documentului mai mare sau egala cu 01.07.2005 se vor inregistra in lei noi (grei) sau in devize la un curs valutar exprimat in lei noi.
Utilizatorul va putea alege momentul “denominarii” bazei de date, dar pentru a avea consistenta in baza de date, recomandam ca exprimarea tuturor sumelor din baza de date in lei noi, sa se realizeze imediat dupa 01.07.2005. Avantajul va fi unul imediat, acela ca se vor putea urmari creantele clientilor in aceiasi moneda (leul nou) pentru stingerea celor existenta inainte de 30.06.2005. De asemenea, pentru a intocmi facturi, pentru vouchere/bilete de avion emise pana la data de 30.06.2005, dupa data de 01.07.2005 este necesara denominarea bazei de date cat mai repede. Facilitatea deja existenta de a lucra cu mai multe devize creaza premisele pentru a inregistra operatiuni de casa in lei vechi. Pentru aceasta se considera leul vechi ca o deviza ce are curs 0,0001 lei noi. Avantajul acestei abordari este acela ca se va obtine Registrul de casa in lei (noi) dar se va putea obtine si un Registru de casa in lei vechi pentru verificarea monetarului, tinand cont de faptul ca leul vechi se va mentine in circulatie pana la 31.12.2006. In acest fel, o factura va putea fi incasata partial, in mai multe devize, de exemplu o parte in lei noi si o parte in lei vechi. (Optiunea Tabele\Facturi\Incasare)
Cursul valutar va fi folosit cu 4 zecimale atat in calcule cat si la afisare.
Lucrul cu mai multe societati, ofera utilizatorilor posibilitatea de a salva baza de date cu inregistrari contabile din primul semestru pentru consultari ulterioare in lei vechi si de a lucra in continuare, in exercitiul finaciar 2005, pe o baza de date “denominata”, respectiv, exprimata in noua moneda nationala, leul greu.
In baza de date “denominata” va exista posibilitatea listarii pe ecran sau tiparirii facturilor anterioare datei de 01.07.2005, in leul vechi.
Modificarile legate de denominare se regasesc in versiunile V1.107 ce pot fi obtinute prin descarcare de pe Internet, de la sediul firmei sau expediate prin posta, pe CD.
Gabriela Aronovici Director IT |