Text Box: Prezentare
Text Box: Produse
Fundal2Text Box: Descarcare
Fundal3Text Box: Servicii
Fundal4Text Box: Oferta de pret
Fundal5Text Box: Clienti
Fundal6Text Box: Noutati
Fundal7Text Box: Contact
Fundal8

Noutati

My Soft

Text Box:  Informatica de gestiune pentru IMM-uri
MySoftCD

Prezentare

Produse

Servicii

Clienti

Noutati

Descarcare

Contact

Copyright MySoft S.R.L. 2000  - 2016

Protejati-va impotriva Code Red, Code Blue, Nimda si altor "viermi", cu Microsoft URL Scan ! 

 

Ca administrator IIS nu am scapat de griji (deocamdata), pana cand nu am instalat ultimul instrument lansat de Microsoft pentru securizarea serverelor de WEB, URLSCAN.

URLScan odata instalat, analizeaza toate cererile catre serverul de WEB si le filtreaza conform regulilor stabilite de catre administrator. In acest mod, creste gradul de securizare al server-ului oferind acestuia posibilitatea sa accepte numai cereri valide.

URL Scan este un filtru ISAPI care analizeaza cererile HTTP lansate server-ului Microsoft IIS. Daca este corect configurat, 
URLScan reduce considerabil posibilitatea atacurilor nedorite.

Este foarte important de stiut ca strategia utilizata de URL Scan pentru a proteja server-ul de atacuri, este de a inhiba anumite facilitati care nu sunt utilizate in mod curent de server. Fisierul urlscan.ini inclus in kit-ul de instalare este configurat astfel incat server-ul sa permita accesul doar la fisierele HTML,  imagini, ASP dar, nu si la pagini CGI, sa nu publice continut via WEBDAV sau sa permita accesul la  extensiile FrontPage, sa nu utilizeze Server-ul de Index, etc. Daca server-ul dvs. trebuie sa permita accesul la una din facilitatile inhibate de URLScan, modificati fisierul .ini si resetati serviciul  IIS.

Dupa instalarea URLScan aveti la dispozitie un fisier de log in care puteti urmari operatiile de initializare si oprire, precum si detalii despre cererile de accces la serverul IIS, respinse.  

Instalarea filtrului URLScan trebuie sa reprezinte una din celelalte masuri de securitate pe  care trebuie sa le luati (program anti-virusi, fire-wall, configurari sistem, proceduri de lucru, pentru securizarea server-ului IIS. 

Pentru mai multe informatii despre URLScan si alte instrumente Microsoft de securizare IIS, va recomand sa vizitati site-ul  Microsoft, http://www.microsoft.com/technet/security

Pentru mai multe informatii despre o configurare a URLScan specifica server-ului dvs., va rog trimiteti E-mail pe adresa gabriela@mysoft.ro

                                                                                                                                                                                                                                                          Gabriela Aronovici, MCSE