Text Box: Prezentare
Text Box: Produse
Fundal2Text Box: Descarcare
Fundal3Text Box: Servicii
Fundal4Text Box: Oferta de pret
Fundal5Text Box: Clienti
Fundal6Text Box: Noutati
Fundal7Text Box: Contact
Fundal8

Noutati

My Soft

Text Box:  Informatica de gestiune pentru IMM-uri
MySoftCD

Prezentare

Produse

Servicii

Clienti

Noutati

Descarcare

Contact

Copyright MySoft S.R.L. 2000  - 2016

Cine va viziteaza pe Internet ?

 

 

Un avantaj major al gazduirii site-ului dvs. pe un server Microsoft Windows 2000, cu Microsoft Internet Information Server este acela ca evenimentele server-ului de WEB pot fi inregistrate in fisiere de monitorizare a traficului, oferind posibilitatea de a colecta si analiza informatii despre vizitatorii Internet. 

Internet Information Server 5.0 permite inregistrarea evenimentelor de acces la un site de WEB intr-un fisier, in unul din formatele: 

W3C Extended Log File Format (exyymmdd.log)

Microsoft IIS Log File Format (inyymmdd.log)

National Center for Supercomputing (NCSA) ,

sau  direct intr-o baza de date Microsoft Access sau Microsoft SQL Server, prin ODBC.

Formatul W3C furnizeaza cele mai multe informatii si este flexibil, lasand la latitudinea administratorului server-ului sa stabileasca cum se vor crea aceste fisiere (functie de data cu specificarea periodicitatii, sau functie de dimensiunea maxima a fisierului) si ce parametri vor fi monitorizati: Data evenimentului, Durata evenimentului, Adresa IP a vizitatorului, Numele utilizatorului (daca acesta a fost autentificat de server), Numele serviciului prin care server-ul a fost accesat, Numarul portului pe care vizitatorul s-a conectat, Metoda prin care vizitatorul s-a conectat (GET, POST, HEAD), Resursa accesata ( fisierul .htm, .txt, .jpeg,.gif), Starea actiunii intreprinse de vizitator (succes, eroare), Numar de octeti trimisi/primiti, Versiunea protocolului utilizat, Browser-ul utilizat, Adresa site-ului accesat anterior, Continut cookie, daca exista. 

Daca doriti sa analizati aceste informatii, trebuie sa importati aceste fisiere intr-o baza de date in care este posibila sortarea, gruparea si afisarea informatiilor dupa anumite criterii.

Este posibil sa optati pentru inregistrarea evenimentelor de acces la site-ul dvs, direct intr-o baza de date SQL Server, sau alta baza de date suportata de ODBC. In aceasta varianta aveti avantajul ca puteti urmari in orice clipa cine va viziteaza server-ul, ce anume il intereseaza pe respectivul vizitator, in ce mod va viziteaza, bine intentionat, pentru a consuma informatia oferita de dvs, sau rau intentionat cu intentia de a altera informatia de pe site-ul dvs. sau chiar de pe calculatorul dvs. 

Utilizand SQL Server este posibil sa trimiteti notificari Administratorului in cazul aparitiei anumitor evenimente, cum ar fi de exemplu, inregistrarea unui nou utilizator in baza dvs. de date, descarcarea cu succes a unor produse in format electronic ( programe, documentatie, articole, imagini)  oferite pe Internet, sau incercari de acces neautorizat.

Daca sunteti abonat Telemobil, solutia devine si mai interesanta, intrucat trimitand notificari pe E-mail de pe WEB serverul dvs, catre casuta de E-mail de pe serverul ZAPP Mobile, veti primi alerte direct pe telefon si veti fi informat permanent in legatura cu vizitatorii WEB site-ului dvs., oriunde va veti afla (tinand cont de aria de acoperire a serviciilor ZAPP Mobile). 

Pentru mai multe informatii despre acest subiect precum si daca doriti sa implementati astfel de solutii de monitorizare, va rog trimiteti E-mail pe adresa  gabriela@mysoft.ro

                                                                                             Gabriela Aronovici, MCSE