Text Box: Prezentare
Text Box: Produse
Fundal2Text Box: Descarcare
Fundal3Text Box: Servicii
Fundal4Text Box: Oferta de pret
Fundal5Text Box: Oferta de Pret
Fundal6Text Box: Noutati
Fundal7Text Box: MyImo
Fundal8

Utile...

My Soft

Text Box:  Informatica de gestiune pentru IMM-uri
MySoftCD

Prezentare

Produse

Servicii

Clienti

Noutati

Descarcare

Contact

Copyright MySoft S.R.L. 2000† - 2016

   
 Smart Energy & Sustainable ICT

 

SmartGrid_Logo

 

In perioada 3-4 Mai 2012,Comisia Europeana a organizat la Bruxel o Conferinta avand ca tematica principala utilizarea durabila ICT in domeniile Smart Energy Grids (Retele Energetice Inteligente) si Smart Cities (Orase Inteligente).

 

La Conferinta au participat specialisti din domeniul telecomunicatiilor, furnizorilor de energie, ICT, al consumatorilor de utilitati dar si al celor care reglementeaza politicile in aceste domenii.

 

Lucrarile Conferinte au fost deschise de Doamna Nelie Kroes, Vice-Presedintele Comisiei Europene si Comisarul European pentru Agenda Digitala si de Domnul GŁnther Oettinger, 
Comisar European pentru Energie.

 

SEG1

 

In cadrul Conferintei au avut loc mai multe sesiuni: ICT durabil, Tehnologie pentru Smart Grid,† Reglementare si Finantare pentru Smart Grid, Integrarea ICT/Telecomuncatii cu Sectorul Energetic pentru a crea Smart Grids, Integrarea sectoarelor Energetic, Transport, ICT pentru Smart Cities.

 

SEG2

 

In general s-a discutat despre rolul important pe care tehnologia informatiilor si comunicatiilor il are in optimizarea consumului de energie electrica,† in monitorizarea si administrarea surselor de energie conventionala si regenerabila, in integrarea eficienta si durabila a tutoror sistemelor utile pentru a avea in viitorul apropiat, Smart Cities in Europa.

 

SEG3

 

Prezentarile video de la aceste sesiuni pot fi urmarite accesand adresa de Internet,

 

http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/archive.html?viewConference=15091&catId=14717† .

 

In Romania cred ca trebuie inceput cu masuri de liberalizare a pietei de energie si de integrare a† surselor de energie regenerabile intr-o abordare centrata pe consumator, asigurand monitorizarea cererii de energie dar si administrarea surselor de energie. Concomitent trebuie avute in vedere problemele legate de† standardizare pentru asigurarea interoperabilitatii intre sistemele de transport, energie, telecomunicatii si ICT. Nu in ultimul rand, trebuie asigurata pregatirea multidisciplinara a† specialistilor pentru o abordare sistemica a Smart Energy Grids si Smart Cities dar si informarea si educarea consumatorilor.

 

 

 

Gabriela Aronovici

EC ICT Expert

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Tel. 4 021 3102261  

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† 15.05.2012