Text Box: Prezentare
Text Box: Produse
Fundal2Text Box: Descarcare
Fundal3Text Box: Servicii
Fundal4Text Box: Oferta de pret
Fundal5Text Box: Oferta de Pret
Fundal6Text Box: Noutati
Fundal7Text Box: MyImo
Fundal8

Utile...

My Soft

Text Box:  Informatica de gestiune pentru IMM-uri
MySoftCD

   
 Women in ICT: The way forward

 

Sub acest nume s-au desfasurat lucrarile Conferintei de la Nicosia, Cipru si totodata s-a adus un omagiu de Ziua Internationala a Femeii, femeilor care isi desfasoara activitatea in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (ICT).

 

Evenimentul a fost organizat de catre Cyprus Computer Society cu sprijinul Comisiei Europene,  Societatea Informationala, DGINFSO-IT-GIRLS.

 

La eveniment au participat oficialitati ale Comisiei Europene DGINFSO: Doamna Megan Richards, Director,  Dr  K Ducatel, Head of Unit, Dl. Frans de Bruȉne, Honorary Director General, Doamna Nancy Pascall, Directorate C, Dl.  Peter Diry, Deputy Head of Unit, Doamna A M Sansoni precum si reprezentante ale unor organizatii internationale de promovare a femeilor din informatica si tehnologie: Prof.  Irene Kamperidou – European Center for Women in Technologies (ECWT), Doamna Cristina Vicini, CVS Vicini.

 

WCT_1

 

In ziua anterioara Conferintei s-a organizat o excursie pentru cunoasterea celor mai importante locuri istorice si culturale din Cipru: Muzeul Thalassa, Manastirea Ayia Napa, Parcul National Cabo Greko, orasul Nicosia si de la granita, orasul fantoma Famagusta.

 

WCT_2

 

Lucrarile Conferintei au fost deschise de Doamna M Richards, Director, DGINFSO, de

Dl.  S Stephanou, Purtator de Cuvant al Guvernului Cipriot si de Dl. C Agrotis, Presedinte al organizatiei „Cyprus Computer Society”.

 

Cele doua zile de Conferinta au avut prezentari extrem de interesante despre implicarea si sustinerea activitatilor desfasurate de femei in domeniul ICT, despre Centrele europene de promovare a femeilor ce desfasoara activitati in tehnologie, despre noul program de lucru in Uniunea Europeana, despre modul de atragere a finantarilor europene prin depunerea de proiecte cu participare internationala si finantare europeana, despre

certificare si standardizare.

 

WCT_3

 

Pe langa aceste prezentari s-au organizat ateliere de lucru si dezbatere: ICT pentru Includere, ICT pentru sisteme cognitive si robotica, Cooperare Internationala si Depunerea de proiecte, proceduri administrative. 

 

WCT_4

 

La Conferinta au participat numeroase femei, profesori, doctori, ingineri din Cipru, dar si din tarile membre ale Uniunii Europene: Belgia, Grecia, Italia, Romania, Slovenia precum si din Israel.

 

Pe toata perioada desfasurarii acestui eveniment remarcabil, gazdele noastre, colegele din Cipru, ne-au inconjurat cu caldura si prietenie, demonstrand din plin calitatile de gazde.

 

Dna Neely Croes, Comisar pentru Societatea Informationala spunea: „In prezent, sectorul ICT nu beneficiaza de talentul feminin. Acest lucru este rau pentru acest sector si este rau pentru acele femei care ar putea crea noi oportunitati atat pentru ele cat si pentru familiile lor ocupand posturi in domeniul ICT care ofera salarii mai bune si cai de promovare mai rapide decat alte sectoare.”

 

Este momentul sa militam pentru incurajarea tinerelor femei sa aleaga o profesie in domeniul ICT, sa beneficieze de toate instrumentele oferite de agenda digitala a Comisiei Europene pentru imbunatatirea aptitudinilor  in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor.

 

WCT_5

 

Eu sper ca un astfel de eveniment sa se desfasoare si la Bucuresti pentru ca este un prilej foarte bun de a avea invitati de marca si de a schimba informatii culturale, stiintifice si economice intr-un domeniu de varf al dezvoltarii, ICT.

 

 

Gabriela Aronovici

EC ICT Expert

                                                                                                                                                                                                                                                                           Tel. 4 021 3102261  

                                                                                                                                15.03.2010